Make your own free website on Tripod.com

t@nc
Bárány Balázs (bb@lb-data.co.at)

Helló, Kép Balázsról

budapesti tánclehetôség keresése közben bukkantam a listára (errôl késôbb bôvebben).

22 éves egyetemista vagyok, kilenc éve élek Bécsben (eredetileg a szüleimmel, kb. egy éve önállóan). "Publicisztikát" (média/kommunikáció) tanulok a bécsi egyetemen, gazdasági informatikával és egy kis statisztikával kombinálva. Emellett egy kis számítógépes cégnél programozok egy orvosi szoftvert; plusz a "lakóparkban", ahol élek, a tévécsatornánál dolgozom (ingyen és bérmentve, de gyakran többet, mint a munkahelyemen). Éppen most fut a tizenegy perces beszámolóm a táncvizsgáról a Lakópark-TV-ben.

Ennek ellenére jut idôm már négy éve rendszeresen táncolni (ami itt kizárólag a standard és latin táncokat jelenti) járni. Az elsô két évben letettem az itt letehetô vizsgákat (arany csillaggal bezárólag), azóta "csak" perfekcióra meg egy-két speciális tanfolyamra (slowfox, közép-amerikai táncok) jártam. Jelenleg egy tizenhét éves partnerem van, akit a tánciskolából ismerek, és másfél éve táncol.
A versenytánccal itt Bécsben az a helyzet, hogy a táncosoknak csak nagyon kis része versenyez, mert olyan sokan táncolnak (több mit ötven tánciskola van csak Bécsben, általában 3-4 kezdô, 2-3 haladó, egy egyetemista, egy felnôtt single, egy felnôtt házaspár és még néhány tanfolyammal). Ennek megfelelôen én még nem vettem részt versenyen (bár a táncpartnerem júniusban szívesen részt vett volna a tánciskola bajnokságán).
Itt a táncolás gyakorlatilag kizárólag a tánciskolákba történik, a sportklubok az iskolákból veszik át a versenyzôket vagy formációsokat. Én az Immervoll nevû iskolában táncolok, de idônként elmegyek a Watzek gyakorló estéjére is (bár ez nektek keveset mond). A négy standard táncot (plusz valamennyire slowfoxot) és az öt latint tudom és valamennyire a mambót. A kedvenceim a tangó, a paso doble és a quickstep.

(c) jelenlegi és jövôbeli terveim: hmm. Amennyire lehet, megpróbálnám azt folytatni, amit csinálok, remélem, ennyi elég.

d) A munkámnak köszönhetôen számítógépes szakértô vagyok (tudok web-oldalakat csinálni meg programozni meg ilyeneket). Az egyetemen tanfolyamokat tartottam internetes keresésbôl és adatbankprogramozásból. A tévéadónál megtanultam videót vágni meg számtalan tévés specialitást.

e) tulajdonképpen azért kezdtem el az internetben táncos információt keresni, mert csütörtökön Budapestre megyek néhány napra és végre (már egy éve tervezem) meg szeretném nézni, hogy milyen a táncélet. Nagyon szeretném, ha valaki tudna ajánlani csütörtök/péntek/szombat este egy helyet, ahova klubtagság nélkül elmehetek táncolni és ahol nem csak párok meg versenyzôk vannak. Persze ha már rajta vagyok a listán, más dolgokban is tudok segíteni (bár túl sok idôm nincs), lásd (d). Ezenkívül otthon állandó internet hozzáférésem van kábel-tv-hálózaton keresztül, úgyhogy nem probléma akár órákig adminisztrálni valamit (tudom, Magyarországon a modemes hozzáférés drága).

A honlapom címe http://www.lb-data.co.at/bb/ . Sajnos nagyrészt németül van. A http://www.lb-data.co.at/bb/rolam/ tartalmaz képeket is rólam.

Becenevem nincs, ha túl furcsa az, amit kitaláltok nekem, legfeljebb nem hallgatok rá 8-)
_______________________________________________________________________
Balázs Bárány bb@lb-data.co.at http://www.lb-data.co.at/bb ICQ 10747763
Computers. You can't live with them, you can't live without them.