Make your own free website on Tripod.com

t@nc

Innen letölthetsz ingyenes programocskákat


Checked by             NetMechanic

MP3 készítés

A saját CD-idrôl az alábbi freeware programokkal készíthetsz magadnak süritett zenét amit aztán a számítógépeden lejátszhatsz.

Szükséges programok Win95 alatt, Szögi András, & r i s (olvasd: And ris) szogian@tiszanet.hu összeállítása

1. Windac32 csomagban található Windac-cal lehet az audio cd-rol .wav-ba másolni a zenéket. Bôven kell hely a diszken, mert óriási lesz! Érdemes bekapcsolni a WinDAC32 program DAC menujében a configure drive/copy alatt a szinkronizációt, mivel így nagyobb a valószínûsége, hogy mûködni fog.

2. Miután installáltuk a MP3COMPR.EXE nevû MP3 tömörítô programot, a preferences alatt állítsuk be, hogy output format: MP3. A quick is bekapcsolva maradhat, mivel minôsége ugyanaz, mintha nem lenne quick. Ezután keressük meg a wav-ot, compress (jó sokáig tart!).

3. A kész MP3-mat az mp3name nevû programmal láthatjuk el tetszôleges címmel, szerzôi névvel, dátummal...

4. winamp18.exe vagy nad.exe ezzel lehet meghallgatni az mp3-at..

További programok találhatók pl a http://www.mp3.com cimen.

A saját CD-d átmásolása ilyen fájlba megengedett dolog, de az mp3 továbbadása, csereberélése a szerzôi jogokat sértô cselekmény és mint törvénytisztelôk az ilyet nem támogatjuk és nem mûveljük.

4. TempoMeter Lasso Andris ütemszámláló programja. BeatCounter egy rivalis program. Segítségükkel megállpíthatod hogy egy adott zeneben percenként hány ütem van: a számitógép egerének gombját kell nyomkodni minden ütemre.


A t@nc teljes anyagának letöltése

ziphtm.zip
zipgif.zip
zipjpg.zip
Innen letöltheted a t@nc weblapjainak teljes anyagát(1998 nov.16.i állapotában). Sok táncosnak nincs internet kapcsolata, de ha valaki tudós letölti a saját gépére az anyagot akkor "offline" vagyis internet kapcsolat nélkül is nézegethetôk, kinyomtathatók a lapok. Igy még szélesebb körben terjeszthetjük a táncos informaciót, ami elsôdleges célunk.

Az hogy az anyag letölthetô, nem jelenti azt, hogy bárki sajátjaként kezelheti, kitörölheti a szerzôket és saját nevét irhatja be helyette. Sok munkánk van benne, nem kérünk mást, csak alapvetô tisztességet az anyag használatakor, kölcsönzésekor.

Remélem, hogy amiatt, hogy ott lehetnek a lapok a saját gépeden Te is be fogsz kapcsolódni a munkába, ötleteket merítesz a kész lapok felépítésébôl, átgyúrod ôket, felhasználod nyersanyagként, új tartalommal töltöd meg és ezáltal hozzájárulsz a t@nc gyarapításához. Csak kérlek ne feledkezz el utalni arra, honnan is származik az anyag. Szívesen segítünk a beindulásnál, nem ördöngôsség és saját szakterületeden is jól jön ha értesz a webhez, ha másért nem, akkor összehozhatsz egy jó privát weblapot magadnak valamelyik ingyenes helyen.

Összefoglalásul a használat ajánlott szabályai még egyszer:

1/ ha van szerzô a lap alján, akkor hagyd meg a nevét.
2/ hivatkozz a t@nc-ra mint forrásra, még akkor is ha erôsen átdolgoztad a lapot.
3/ jelentsd be a tanc@hix.hu listán ha felhasználtál valamit, add tudtunkra lapod cimét, hogy mi is tudjunk hivatkozni rá.

Esetleges javításokat, kiegészítést, észrevételeket küldjétek a webmesterhez.