Make your own free website on Tripod.com

t@nc
A lista tagjainak sajátfogalmazású bemutatkozásai:

Harsányi Judit (jutka@kki.dote.hu)Sziasztok!

Itt vagyok!

Radványi Zoli párjaként táncolok kb. 3 éve. Hot blues, akro- mixing, mixing blues és mambó versenyeken láthattatok eddig. Ahogy olvastam néhányan már tudjátok hova tenni a Harsányi Judit nevü nõt.
Aki nem, R.Zoli WEB lapjan megnézhet. (http://www.dote.hu/~rzoli) Én zene- és táncfüggõ vagyok, és ezen belül mindenevõ. A hot blues OB-n halálosan beleszerettem a boogie-ba !!!!!!!!!!!! Az a hangulat! Már a végen abban sem voltam biztos, miben is akarok versenyezni!
Hol is kezdjem, talán a táncnál.......
Csecsemõ koromban , csipõficam elleni bõrkalodám ellenére, a racsos agyban felhúztam magam s zenere rogyasztottam. Ez a csaladnal röhögõ görcsökhöz vezetett. Mindez nem tántoritott el, óvodás korom korül elég volt bekapcsolni bármilyen zenét, s én tancoltam ami jött.
Ezért aztán népi táncossá tettek, de ez nem feküdt igazán nekem. Kevés volt a jó ütemü zene, lassuak a lépések. Néhány fellépésig azért elhúztam.
Hosszú idõ telt el, de a zene továbbra sem hagyott nyugton. Felsõs koromban tánciskolát végeztem, amit aztan haladón továbbfejlesztettünk, s végül kikötöttem egy formációs csoportban. Egyetlen bajom az volt, hogy bulinak fogtam fel az életet, s rám csak ragadt a koreográfia, soha nem tanultam igazán. A versenytánc nagyon tetszik, de nem nekem való, túl kötött, nem hagyja a testem sajat mozgását követni.
A tánc valahogy abba maradt, helyette kung-fuzni kezdtem. 2 evig birtuk egymást, fõleg a csapat miatt. Amint az megbomlott, mentem én is. Tornázós idõszakom következett, ahol a gyógytornától a kemény aerobicig minden játszott. Ez alapos nyomot hagyott , ez alapján tartok már en aero(botot). Azt hiszem jól, legalábbis a visszajelzések alapján (virág, visszavárunk varázsszó elhangzása). Azért most rámfér a nyári szünet.
A tánchoz egy régi táncos csalogatott vissza, s újra magamra találtam. Addig kerestem a helyem, de ez teljesen kiegyensúlyoz. Bár volt olyan verseny az elején, amikor 2 6 2 6 5 szavazatok alapján elért helyezésünket 24 órás bõgéssel honoraltam. S bõszen kijelentettem, nem táncolok többet. Persze ezt egyebként sem birtam volna ki. De gyõzött a józan eszem, s újra kezdtem . Azóta nem igazán tudnak megzökkenteni semmivel.
álljon erre is egy példa: régi tanárom kijelentette szemtõl szemben, hogy én nem tudok forogni, s kerüljem e dolgot. Hát csakazértis!!! Az eredmény már látható.
Itt tartok ma.

Jutka