Make your own free website on Tripod.com

Versenyszabályok

1.) Ezen verseny célja az induló táncos(ok) művészeti és technikai tehettségének megítélése. Nevezéseket fogadunk egyéni, páros/trió, valamint legalább négy (4) személyből álló csoportos kategóriákban.
2.) Indulhatnak: Amatőrök, vagy hivatásos képzés tanulói, akik legalább 6 évesek elmúltak..

3.) A lehetséges kategóriák, táncfajták és korosztályok:
3.1. Korosztályok:

I. gyermek (6-10 évesek)
II. junior (11-15 évesek)
III. felnőtt (16 év felettiek)

3.2. Táncfajták:
Modern, Jazz, Step, Musical, Charakter, Open, Production Number
3.3. Kategóriák:

a. Egyéni
b. páros/ trió
c. csoport: 4 - 11 személy
d. formáció: 12 - 30 személy
e. speciálisan a “production number“ előadói kategóriában : 4 - 30 személy

4.) Időkeretek:

- egyéni: min. 1,30 - max. 2 perc
- páros/trió: min. 2 - max. 2.30 perc
- csoport: min. 2.30 - max. 3 minutes
- musical performance: min. 3 - max. 5 perc

5.) Kvalifikáció:

a. A HungarianOopen 2002 az European Open 2002 kvalifikációs versenye. A 100 pontos határ elérése a kvalifikáció megszerzését jelenti.
b. Az “European Open 2002“ nyílt Európa bajnokságra Villachban, Ausztriában, 2002. Április 27-28.-án kerül sor. A kvalifikáció megszerezhető még az Austrian Open osztrák, vagy az egyéb nemzeti ESDU versenyeken. Ha nemzeti versenyt nem rendeznek, a kvalifikáció megszerezhető az “European Open“ egy előzetes fordulójában is.

6.) Pontozók: A nemzetközi pontozói testületet öt ESDU-vizsgával rendelkező tag alkotja. A pontozók ezenkívül a tánc különböző területeiről érkeznek, pl. a balett, a kortárs, a dzsessz, az akrobatikus táncok, stb. területéről.
7.) Díjazás: Minden induló emléklapot kap a részvételről. Az első három helyezett oklevelet és kupát kap.
8.) Színpadi próba: Színpadi próbára a verseny előtt két órával kerülhet sor. Minden tíz versenyzővel egy kísérőt ingyenesen engednek be.
9.) Zene: Különleges fény- és zenei berendezések nem engedélyezettek. Kellékek csak akkor engedélyezettek, ha azokat az előadók magukkal behozzák és magukkal ki is viszik a színpadról. A versenydarab zenéjének CD-n kell lennie, és annak lejátszásra kész állapotban kell lennie (csak egy zenedarab lehet egy CD-n, és egy CD-t kell leadni minden egyes versenyszámhoz.)
10.) Versenykártyák
A versenykártyáját mindenkinek le kell adnia a versenyrendezői pultnál legalább egy órával a verseny kezdete előtt.
11.) Tájékoztatás: A teljes nevezési lapokat közvetlenül azután kiküldjük, hogy a részvételi szándékukat jelző levelük megerősítését megkaptuk.
12.) Felelősség: Az E.S.D.U. versenyek rendezői a versenyek során elvesztett tárgyakért nem vállalnak felelősséget, és nem felelnek a versenyző verseny közbeni esetleges sérüléséért.
13.) Video: Minden E.S.D.U. táncversenyről hivatalos videofelvétel készül. Magánfelvételek készítése nem engedélyezett.
14.) Részvétel elmaradása: Ha valamely versenyszám nem indul a versenyen, a nevezési díj nem téríthető vissza.
15.) Indulás: Minden versenyző egyszer indulhat minden egyes kategóriában.
16.) Részvételi jog: Az “European Open“ versenyen csak az E.S.D.U. tagszervezetei vehetnek részt. Csak azok az egyesületek kivételek, amelyek először indulnak versenyünkön. Ezt követően lehetőségük van az E.S.D.U. tagságáért folyamodni.


Amennyiben érdeklődnek a “Hungarian Open 2002“ iránt, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az első oldalon megadott telefon-számokon vagy elérhetőségeken, vagy keressék az ESDU-t a tanzstudio.nora.mackh@ aon.at címen.