Make your own free website on Tripod.com

Verseny-irányelvek

1. Alapszabályok:

1.1 Minden táncfajtában minden versenyszámnak egyedi címe kell legyen, a zeneszám címe nem lényeges.

1.2 A táncfajtákat három csoportba osztjuk:

1.2.1 a) Tánctechnikai tudást mutató táncok: Jazz, Modern, Klasszikus, Step, Character-Dance

1.2.2 b) Freestyle és open: itt nem szükséges különleges tánctechnikai ismeret. Felhasználható például a táncklub, diszkó, hip-hop, revütáncok, formációs táncok, afro, stb. ....

1.2.3 c) Mondanivalót sugárzó számok: Musical-Performance, Production numbers.

1.2.4 A tánctechnikai tudást mutató táncoknál az adott tánctechnikát nyilvánvalóan tükröznie kell a verseny-számnak, és abban szerepelnie kell az adott technikára jellemző tipikus elemeknek.

1.2.4.1 A mondanivalót tükröző táncokban felismerhetőek kell legyenek az előadott egyes szerepek és a tánc mögött a történetet is érteni kell. Meghatározott tánctechnika nem szükséges.

1.2.5 Az összes táncfajta nyitott a művészi előadásmód és a koreográfusok egyéni stílusa irányában.

1.2.6 Hangsúlyozzuk, hogy a versenyszámnak harmonikus összképet kell tükröznie a tánctechnika, zene és kosztümök alapján.

1.2.7 Minden táncfajtában fontos a koreográfia eredetisége és kreativitása. Ezek közül hangsúlyt kap a rendelkezésre álló hely kihasználása és a speciális effektusok.

1.3 Akrobatikus és tornaelemek:

1.3.1 Ezek a mozdulatok csak a tánccal kapcsolatban engedélyezettek és nem engedélyezett azok önmagukban való felhasználása, sem pedig a számban való dominanciája. Minden ilyen elemnek a táncmozdulatból folyamatosan kell következnie.

1.4 A koreográfiának az előadó képességeit kell támogatnia. Ha a korográfiához szükséges képességekkel nem rendelkezik az előadó, azt negatívumként értékeljük.

1.4.1 Az egyéni benyomás csak az egyéni számoknál számít. A többi számnál a csoport összbenyomása számít.

1.4.2 Párosoknál, trióknál az egymáshoz való tánckapcsolat tisztán látható kell legyen.

1.5 Csak a "Musical-Performance" vagy "Production number" kategóriákban engedélyezett az ének vagy beszéd.

2. Kizárási kritériumok:

2.1 Tizenkét éves életkor alatt tilos spiccen táncolni.

2.2 Tisztességtelen vagy zavarkeltő, méltatlan viselkedésért a második figyelmeztetést követően kizárás jár.

2.3 Tiszta versenytánc, rocky vagy klasszikus koreográfiákért kizárás jár.

2.4 Egy táncos csak egyszer indulhat egy kategóriában.

2.5 Hivatásos táncosok nem indulhatnak a versenyen.

A versenyrendezők köszöntője és tájékoztatója

Kedves Versenyzők, Egyesületvezetők!

Mi, a Magyar Látványtánc Sportszövetség és a Jr. Holiday SE. megtiszteltetésnek vesszük, hogy megrendezhetjük az E.S.D.U. nemzetközi kvalifikációs versenyét, amelyre első alkalommal kerül hazánkban sor. Az összes részletet az E.S.D.U.-val egyeztettük és az érvényes szabályzatokkal összhangban azokat fentebb változatlan formában ismertettük.

Örömünkre szolgál, hogy Önöket versenyünkön üdvözölhetjük, és módot adhatunk arra, hogy elérvén a 100 pontos szintet Önök minősítést szerezhessenek a 2002.április 27-18-án, Villachban, Ausztriában megrendezendő European Open 2002 elnevezésű E.S.D.U. Európa Bajnokságra.

Mindent megteszünk, hogy olyan versenyt biztosítsunk, amely minden résztvevőnek sikeres és megfelelő lesz. Ennek a célnak elérése érdekében az önök szíves együttműködését előre is nagyon köszönjük. A résztvevőknek minden szükséges információt készséggel bocsátunk szíves rendelkezésére.

A verseny helyszíne, a Barátság Művelődési Központ Százhalombatta lakótelepén elhelyezkedő, modern épület. A város Budapesttől délnyugatra, kb. 20 km-re található.

A város megközelíthetősége: közúton vagy vasúttal. Budapestről az M0 és a 6. sz. főút szolgál alkalmas útvonalként, és Székesfehérvár irányából is a 6. sz. főúton érkezhetnek Százhalombattára. Budapestről, az Etele téri buszállomásról rendszeres járatok indulnak Százhalombattára. Az utazás kb. fél órát vesz igénybe.

A kapcsolattartás, nevezés és a részletek egyeztetése a Magyar Látványtánc Sportszövetségen keresztül történhet.

A helyi rendező, a Jr. Holiday Sportegyesület a jegyrendelés, szállás és étkezés megrendelése vonatkozásában áll készséggel szíves rendelkezésükre. A kapcsolattartási részletek a versenykiírás fedlapján és a kiíráson magán találhatók.

Reméljük, hogy mindezek felkeltik szíves érdeklődésüket, és vendégeinkként üdvözölhetjük Önöket, mint a Hungarian Open 2002-n részt vevő versenyzőket, vezetőket és nézőket. Addig is sikeres, eredményes felkészülést kívánunk és várjuk jelentkezésüket!

Tisztelettel:

Magyar Látványtánc Sportszövetség Jr. HOLIDAY Sportegyesület