Make your own free website on Tripod.com

9026 GYŐR, KERTÉSZ U. 13. TEL.: 96/313-003 Mobil: 20/9324676, 30/9411387

E-mail: marina@arrabonet.gyor.hu Homepage: www.marina.gyor.hu

2002. ÉVI REPERTOÁR

TÁNC-VERSENYSZÁMOK

FORMÁCIÓK ÉS CSOPORTOK

A formációs számok helyigénye optimálisan 12x12 m, minimálisan 10x10 m. Az előadótér borítása célszerűen balettszőnyeg.

Bat Dance - gyermek színpadi látványtánc csoport

Hét vidám denevérke és egy minden kétséget kizáróan látványos szám - az I. Látványtánc-Sport Kupa kategóriagyőztese. Batman bizonyára örült volna, ha ilyen dinamikus és ügyes segítői lehettek volna. A világhírű film zenéjére Módné Czap Marianna által készített, mozgalmas koreográfia minden fellépésén sikert arat. 3'

Bohócok - gyermek színpadi látványtánc csoport

A cirkusz vidám hangulata, a szórakoztatás a látványtáncnak is lételeme. Ebben a számban a nevettetés specialistái, a bohócok szinte valamennyi megszokott cirkuszi produkcióból nyújtanak egy kis ízelítőt, Módné Czap Marianna koreográfiájára. 3'

A Nap színei - junior színpadi látványtánc csoport

A Látványtánc-Sport Kupa győztese Demcsák Ottó Harangozó-díjas balettmester koreográfiája. A szám közben láthatjuk, amint a Nap felkel, emelkedik, majd végül delelőre érve teljes erejével sugárzik le ránk... A klasszikus és kortárs táncelemeket felhasználó koreográfia nézői egy szép élménnyel is gazdagodnak a szám végére. 3'

Alma a legszebbnek felnőtt akrobatikus csoport

Fréh Klaudia, Tilinger Eszter és Ölveczky Ildikó számában egy ismert mondanivalót mutatnak be: az ismert görög rege, Páris almája a téma. A koreográfus Módné Czap Marianna. 3'

Junior jazz csoport

A MARINA sokszínű táncpalettáján a jazztánc is szerepel. Ennek egy csoportos koreográfiáját készítette el Módné Czap Marianna junior versenyzőink számára. 3'

Dutyi dili - junior színpadi formáció

A junior versenyzőcsoport jövő évi száma jól illik lázadó életkorukhoz. Egy rabkórházban tör ki ez a lázadás, és a végén még a doktor is csatlakozik a lázadókhoz, tehát figyeljünk és meneküljünk... A látványos és szórakoztató koreográfiát Módné Czap Marianna készítette. 3'

Hotel Jamaica - gyermek színpadi formáció

Egy karibi temperamentum, egy vidám életérzés: képzeljük el, hogy a napsütötte szigetekre érkezve most hozott meg a busz egy luxusszállodába, és az előcsarnokban a hangosbemondóból a köszöntő szól: "Isten hozta Önöket a Hotel Jamaicában. Érezzék jól magukat!" 3'

- A lélek útja

Junior táncosaink egyik kedvence a kortárs tánc. A technikailag nagyon nehéz darabot több új táncstílus ötvözetéből összállítva sajátították el. Milyen szinten? Erről a tánc maga minden szónál ékesebben beszél. Valódi művészi élménnyel lesz gazdagabb a néző, a szám végére.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjasbalettmester 3'

- Gyermek és junior táncklub-csoportok

Elképesztően látványos, ha nem is csak ketten, hanem többen tudnak együtt, szinkronban, vagy egymást kiegészítve mozogni a mai táncklubokban megszokott, ritmusos, lendületes zenére. Két hatfős csoportunk ezt egyenként 2 percig tudja, sőt, ha elég nagy a hely, még egymás mellett is.. 2’

 

EGYÉNI ÉS PÁROS TÁNC-SZÁMOK

Az egyéni tánc-számok helyigénye optimálisan 8x8, minimálisan 6x8 m.

Jákfalvi Anett - A dalmata - gyermek színpadi látványtánc egyéni

Gyermekversenyzőink közül egy apró, de nagy tehetség, a 101 kiskutya egy aranyos alakját megformáló Jákfalvi Anett. Bájos számát mindig nagy tetszés kíséri.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

Hornberger Szabina - Egy turista New Yorkban - gyermek színpadi látványtánc egyéni

2001-ben legsikeresebb gyermek látványtáncosunk 2002-es versenyszáma már most sem eredménytelen: az I. Látványtánc-Sport Kupán ezüstérmet szerzett.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

Török Eszter - Egy bogár élete - gyermek akrobatikus szórakoztató tánc egyéni

Esztit egy súlyos betegség miatt nélkülöznünk kellett a 2001 tavaszi versenyidőszakban. De hál'Istennek felgyógyult, egészséges, és új száma máris aranyérmet szerzett az I. Látványtánc-Sport Kupán.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

Barna Zsuzsanna - Dr. Rio - junior színpadi látványtánc egyéni

A junior színpadi látványtánc 2001 évi magyar bajnoka, az EB bronzérmese ezúttal egy táncoskedvű doktornőt mutat be nekünk. A latin ritmusok hazájában mindenki táncol. Még az orvos is... Erről szól a Dr. Rio.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjas 2'

Horváth Adrienn - Flashdance - junior akrobatikus szórakoztató tánc egyéni

EB 7. helyezettünk, a kategória területi bajnoka a vasgyári munkáslány sikerfiguráját mutatja be. Hihetetlen elemekben gazdag száma az I. Látványtánc-Sport Kupán arany-érmet szerzett.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

Barna Zsuzsanna - A tasman vadász - junior kortárs látványtánc egyéni

Az ausztrál bennszülött zenére készült szám meghökkentő életszerűséggel jeleníti meg a bozótosban cserkésző tasman vadászt. A modern balett és a kortárs tánc elemei között a nézők maguk is elhiszik – itt most a mindennapi betevőért rohan, ugrik, evez – egyszóval vadászik a kategória bajnoka: Barna Zsuzsi.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjas 2'

Zsebedits Patrik-Török Eszter - Bomba - gyermek színpadi látványtánc páros

Ki ne ismerné a részeges szakács figuráját a humoreszkekből? Képzeljük, mennyire meglepődik, ha a fazékból egy bombajó táncoslányt sikerül kikevernie!

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

- Gyermek páros videoklip-bemutató

Rendkívül látványos, ha egy táncospár szinkronban mozog. A másfél perces páros videoklip bemutatót is ez jellemzi: a mai sikerszámok zenéjére Török Eszter és Weisz Rebeka mutatják be ezt a szinkron-mozgást, a stílushoz illő kosztümben.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2'

Gyermek és junior táncklub párosok bemutatója

Szinte minden versenyen állt ebben a kategóriában MARINA-versenyző a dobogó első, második vagy harmadik fokán. Versenyzőink egyik legkedveltebbtáncstílusa ez a szinkrontánc: a táncklub párosok egymással versengve, egyenként 2 percben mutatják meg meg, mit is tudnak. Sikeres párosaink:

Tilinger-Ölveczky Jászberényi-Tuba

Szitter-Kovács Konta-Pintér

Kőmíves-Beinschroth Török-Weisz Varga-Jádi

- Egyéni táncklub-bemutatók

Felnőtt, junior és gyermekkorú táncosaink látványos táncklub-produkcióit az elsöprő lendület, kiemelkedő technikai tudás és látványos előadás jellemzi. A fellépéseken felnőtt, a juniorkorú és a gyermekkorú versenyzőink közül pedig több mint tíz mutathatja be egyenként másfél perces versenyszámát.

 

 

 

FITNESS-GYAKORLATOK

A látványos fitness-gyakorlatok helyigénye minimum 8x8 m, az előadótér burkolata tánc- (balett-) szőnyeg. Az akrobatikai elemek miatt másként ezek a számok nem adhatóak elő. Időtartamuk 1,5 perc.

* Darázsdi Krisztina fitness gyakorlata A strandoló kislány

Kriszti a tél közepén is a meleg nyári napokat idézi fel - fitness gyakorlata a strandoló kislány képét idézi fel.

* Óvári Virág fitness gyakorlata A varázsló

A varázsló doktor ismert mesehős - stílusosan a Witchdoctor zenéjére Óvári Virág fitness gyakorlatával búcsúzunk az előkészítő csoportok egy részétől.

Horváth Fanni fitness gyakorlata Skót lány

Dario G. száma, a Carnival de Paris évekig vezette a toplistát. A sok nemzet kavargását ötvöző párizsi forgatagból egy bájos skót lányka következik.

Szabó Alexandra fitness gyakorlata A bohóc

Alexandra 2001-ben kertészlánykaként az egyik legsikeresebb fitness-versenyzőnk volt. Most 2002-es új versenyszámát mutatja be nekünk, amely a cirkusz világába kalauzol...

Török Eszter fitness gyakorlata Egy bogár élete

Diákolimpiai és EK-bajnok fitness-versenyzőnk gyakorlatában a gyermeki báj a komolyszintű technikai tudással párosul. Akrobatikus, erő- és hajlékonysági elemek is megtalálhatók Eszter fitness-gyakor-latában. A táncoslábú kilencéves ugrásai és előadókészsége általában nagy sikert aratnak.

Debreczeni Nóra fitness gyakorlata A festő

Sok bolondos festő önarcképe vált világhírűvé. De melyik festett tánc, sőt fitness-gyakorlat közben? Ilyet először láthatunk Nóri most következő számában.

Czefernek Nikolett fitness-gyakorlata Happy birthday to You!

A boldog szülinapot! zenéje mellett magával ragadó kedvességgel szerepel Niki, akinek hajlékonysági és erő-elemeit mindenki megirigyelheti.

Molnár Vivien fitness gyakorlata

Örök női téma a csábítás. A kategóriás FIT-KID versenyzőnk, Molnár Vivien gyakorlata is ezt mutatja most be.

Ölveczky Ildikó fitness-gyakorlata Süss fel, nap!

Ildikó szintén a IV. korcsoportosok között indul és akrobatikával és erőelemekkel jócskán megfűszerezett gyakorlata mindenkit lenyűgöz.

Nagy Orsolya fitness-gyakorlata Gladiátor

A Táncművészeti Általános Iskola növendéke tavaly kapott kedvet a fitness-hez - és rögtön az élvonalba került. Nem csoda: gyakorlata közben többen kérdezik meg, hogy van ebben a kislányban egyáltalán csont? Hajlékonyságára épülő gyakorlata mindig ámulatba ejti a nézőket.

Oross Nilla fitness-gyakorlata Kommandós

Nilla gyakorlatában látványosan bizonyítja, hogy még a hirtelen megnyurgult tinédzsereknek is vonzó a fitness.

CSOPORTOS FITNESS-SZÁMOK

A csoportos számok helyigénye minimum 10x10 m, a fellépőtér borítása balettszőnyeg, amely az akrobatikai elemek miatt nélkülözhetetlen. A csoportos fitness-számok időszükséglete 2 perc.

Polipok

Junior csoportunkban sikeres versenyzőink rendkívül látványos - kortárs táncra épülő - számban mutatják be hajlékonysági, akrobatikai és tánctudásukat.

Muppet show

Gyermek fitness-versenyzőink az ismert TV-bábshow hangulata és geggjei mellett bizonyítják: milyen sokoldalúan felkészültek a MARINA mindennapi munkája során.

Fitness előkészítő csoport Saffri duo

Napjaink sikerszáma a lendületes dobolásra épülő szám. A fitness sportolásra készülők erre az ütemes zenére mutatják be tudásukat.

A jövő reménységei - Fitness előkészítő csoport Mambó, hogy ne fázz

A legkisebbek már a versenyzés felé kacsintgatnak. Az ehhez szükséges tudnivalót sajátítják el és ezt mutatják be most nekünk Módné Czap Marianna koreográfiájában.