Make your own free website on Tripod.com

   t@nc

A lista tartalmazza ezévi verseny- és bemutató számainkat, amelyekkel - elõre egyeztetett idõpontban készséggel közremûködünk egy-egy rendezvény, sportesemény vagy verseny látványosságának fokozása érdekében. Amennyiben etárgyban közremûködésünkre számítanak, további részletek a http://www.marina.gyor.hu honlapon, illetve telefonon a 30-9411-387 számon állanak rendelkezésre.
Üdvözlettel: Barna Attila, MARINA Training S.E.

9026 GYÕR, KERTÉSZ U. 13. TEL.: 96/313-003 Mobil: 20/9324676, 30/9411387

E-mail: marina@arrabonet.gyor.hu Homepage: www.marina.gyor.hu

2001. ÉVI REPERTOÁR

TÁNC-VERSENYSZÁMOK

FORMÁCIÓK

A formációs számok helyigénye optimálisan 12x12 m, minimálisan 10x10 m. Az elõadótér borítása célszerûen balettszõnyeg.

- Ollala, Tirol!

A gyermekkorú versenyzõk egy alpesi hangulatot idézõ, vidám, látványos színpadi formációt mutatnak be. A 24 fõre készült koreográfia a helyi adottságokhoz létszámban alakítható, a vidám bemutatóban polka-alapú táncra tapsolhat a közönség az osztrák népviseletben fellépõ gyerekeknek. 3,5'

Koreográfus: Módné Czap Marianna, nívódíjas táncpedagógus

- El Fiesta del toro

A bikaviadalok utáni ünneplés minden aréna táján ismert szokása a latin világnak. Ez inspirálta a táncra csábító, latinos elemekbõl álló junior formációt. A sokéves versenyzõi tapasztalattal rendelkezõ, junior MARINA-táncosok valamennyi fellépésükön sikeresek. 3,5'

Koreográfus: Módné Czap Marianna, nívódíjas táncpedagógus

- Let's go to Mexico

A gyermekkorú versenyzõk egy mexikói hangulatot idézõ, vidám, látványos színpadi formációt mutatnak be. A 7 fõre készült vidám bemutatóban még a kaktuszok is táncra kelnek. 3'

Koreográfus: Módné Czap Marianna, nívódíjas táncpedagógus

- Raindance

Junior színpadi csoportunk technikailag nagyon igényes darab. Balett-, afro-, akrobatikus és látványelemeket egyaránt alkalmaz. Egy szép élményt is magáénak mondhat az a nézõ, aki az õserdõ lakóinak esõtáncát a csoport elõadásában élvezheti. 3'

Koreográfus: Rovó Attila, nemzetközi táncpedagógus

- A lélek útja

Junior táncosaink új szerelme a kortárs tánc. A technikailag nagyon nehéz darabot több új táncstílus ötvözetébõl összállítva sajátították el. Milyen szinten? Errõl a tánc maga minden szónál ékesebben beszél. Valódi mõvészi élménnyel lesz gazdagabb a nézõ, a szám végére.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjasbalettmester 3'

- Discommando

A MARINA gyermek táncklub-formációja a sodró, house jellegû zenére korukhoz jól illõ, a közönséget is táncra csábító táncot mutat be. Minden fellépésen sikeres. A 18 fõs koreográfia a helyi adottságokhoz igazítható. 3'

Koreográfus: Módné Czap Marianna

- Freestyle Work Brigade

A MARINA junior táncklub-formációja azt igyekszik bemutatni, milyen jó is együtt mozogni erre a lendületes számre. És ha a közönség is kedvet kap tõlük, hát rajta... A 18 fõs „munkabrigád" formációs elõadása a helyi adottságok szerint alakítható. Nem véletlenül aratott sikert társasági bálokon és fellépéseken egyaránt: A vidám, ütemes zene felpezsdíti a tánc iránt kevésbé fogékonyak hangulatát is. 3'

Koreográfusok: Módné Czap Marianna

- Junior videoklip-csoport

A mai "klip"-ek elõadói a disco, hip-hop, funky és egyéb elemekbõl álló táncot önálló stílussá emelték. Egy hatfõs kiscsoportunk ezt az irányzatot is elsajátította és szinkronban 2 percben mutatja be. 2’

Koreográfus: Rovó Tamás, a Nemzeti Színház táncmõvésze

- Gyermek és junior táncklub-csoportok

Elképesztõen látványos, ha nem is csak ketten, hanem többen tudnak együtt, szinkronban, vagy egymást kiegészítve mozogni a mai táncklubokban megszokott, ritmusos, lendületes zenére. Két hatfõs csoportunk ezt egyenként 2 percig tudja, sõt, ha elég nagy a hely, még egymás mellett is..

2

EGYÉNI ÉS PÁROS TÁNC-SZÁMOK

Az egyéni tánc-számok helyigénye optimálisan 8x8, minimálisan 6x8 m.

- Tojásból lesz a csoda!

Hornberger Szabina egyedülálló gyermeki bájjal, tojásból bujik ki a színpadra, hogy valódi "csillaggá" válva kápráztassa el táncával a nézõket. 2,25"

Koreográfus: Módné Czap Marianna

- A kelta tûz

A ködös ír síkságon egy varázslónõ kezd a távoli dobszóra táncolni. Tánca nyomán fellobban és a zenével együtt lüktet a láng, hogy a tánc végén ismét hamvába hulljon... Barna Zsuzsi száma a kelta néptánc, a balett és a modern tánc elemeit ötvözi. Verseny- és fellépési sikerei még az eltáncolt tûznél is fényesebbek.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjas balettmester 2’10"

- Az utolsó mohikán

Az ismert regény és film alapján egy indián törzsfõ táncolja el nekünk, hogyan ismerkedett meg a fehérekkel és harccal. Horváth Adrienn jól használja ki akrobatikai és tánctudását az ismert történet táncba álmodására. Minden szereplésén nagy sikert arat a kiemelkedõen lendületes, mégis lírai szám.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2’10"

- A csavargó

Chaplin filmjei óta általánosan ismert a kis gyermekcsavargó, a nagyvárosok jellegzetesen csibész, rendkívüli ügyességével rokonszenves figurája. Takács Tímea a felnõtt táncosokéhoz közelítõ technikai tudásával nyeri el ebben a szerepben a nézõk rokonszenvét.

Koreográfus: Rovó Attila, nemzetközi táncpedagógus 2’10"

- Xanadu varázslója

„Kubláj kán varázslatos palotát építtete Xanaduban, hol a sivatag porába tõnik az Elf, a szent folyam…" Az ókori varázslatos hangulatot interpretálja Barna Zsuzsi kortárs látványtánc száma. A hátborzongatóan szép mozgásanyag és az örök sláger zene kombinációja mindig sikeres.

Koreográfus: Demcsák Ottó, Harangozó-díjas balettmester 2’10"

- Szumósok

Horváth Adrienn és testvére, Krisztina több számban is bemutatják elképesztõ lazaságukat és tánc-technikai tudásukat. Most a nemzeti japán küzdõsport, a szumó harcosaiként ejtik ámulatba a közönséget.

Koreográfus: Módné Czap Marianna 2’10"

- Junior páros videoklip-bemutató

Rendkívül látványos, ha egy táncospár szinkronban mozog. A másfél perces páros videoklip bemutatót is ez jellemzi: a mai sikerszámok zenéjére Barna Zsuzsi és Horváth Adrienn mutatják be ezt a szinkron-mozgást, a stílushoz illõ kosztümben.

Koreográfus: Rovó Tamás, a Nemzeti Színház táncmûvésze

- Gyermek páros táncklub bemutatók

Hornberger Szabina és Weisz Rebeka, Puzsár Klaudia és Pintér Szabina, Jádi Rita és Varga Vivien egyenként másfél perces bemutatója szemlélteti, milyen is, ha a mai táncklubok sikerszámaira szinkronban mozog egy táncospár.

- Junior páros táncklub bemutatók

Kovács Petra és Szitter Kata, Horváth Adrienn és Krisztina, Ölveczky Ildikó és Tilinger Eszter egyenként másfél perces bemutatója jó és lendületes szórakozást nyújt, miközben bemutatja, milyen is, ha a mai táncklubok sikerszámaira szinkronban mozog egy táncospár.

- Egyéni táncklub-bemutatók

Felnõtt, junior és gyermekkorú táncosaink látványos táncklub-produkcióit az elsöprõ lendület, kiemelkedõ technikai tudás és látványos elõadás jellemzi. A fellépéseken egy felnõtt, a juniorkorú és a gyermekkorú versenyzõink közül pedig több mint tíz mutathatja be egyenként másfél perces versenyszámát.

 

 

 

 

 

3

FITNESS-GYAKORLATOK

A látványos fitness-gyakorlatok helyigénye minimum 8x8 m, az elõadótér burkolata tánc- (balett-) szõnyeg. Az akrobatikai elemek miatt másként ezek a számok nem adhatóak elõ. Idõtartamuk 1,5 perc.

- Török Eszter fitness gyakorlata Egy bogár élete

Diákolimpiai és EK-bajnok fitness-versenyzõnk gyakorlatában a gyermeki báj a komolyszintõ technikai tudással párosul. Akrobatikus, erõ- és hajlékonysági elemek is megtalálhatók Eszter fitness-gyakor-latában. A táncoslábú kilencéves ugrásai és elõadókészsége általában nagy sikert aratnak.

- Szabó Alexandra fitness-gyakorlata Nyílj ki, virág!

Újonnan indul a legkisebbek között a kiemelkedõ képességõ kislány, aki kertészlánykaként mutatja be tudását a legkisebbek között.

- Debreczeni Nóra fitness gyakorlata Részeg tengerész

A legkisebbek korcsoportjában másik új versenyzõnk Nóra, aki a spicces matróz örök figuráját mesterien elõadva mutatja meg, mire is képes.

- Czefernek Nikolett fitness-gyakorlata Happy birthday to You!

A boldog szülinapot! zenéje mellett magával ragadó kedvességgel szerepel a szintén az idén kezdõ Niki, akinek hajlékonysági és erõ-elemeit mindenki megirigyelheti.

- Molnár Vivien fitness-gyakorlata

Az idén Vivien a IV. korcsoportban bizonyítja kiemelkedõ balett-, tánc- és akrobatikai ismereteit. Ezúttal szambatáncosként mutatja be, hogy a fitness-gyakorlat nem csak az erõelemekre épül.

- Ölveczky Ildikó fitness-gyakorlata Süss fel, nap!

Ildikó szintén a IV. korcsoportosok között indul és akrobatikával és erõelemekkel jócskán megfõszerezett gyakorlata mindenkit lenyõgöz.

- Nagy Orsolya fitness-gyakorlata Gladiátor

A Táncmõvészeti Általános Iskola növendéke tavaly kapott kedvet a fitness-hez - és rögtön az élvonalba került. Nem csoda: gyakorlata közben többen kérdezik meg, hogy van ebben a kislányban egyáltalán csontõ Hajlékonyságára épülõ gyakorlata mindig ámulatba ejti a nézõket.

- Oross Nilla fitness-gyakorlata Kommandós

Nilla gyakorlatában látványosan bizonyítja, hogy még a hirtelen megnyurgult tinédzsereknek is vonzó a fitness.

- Fréh Klaudia fitness-gyakorlata

Az V. korcsoportban induló versenyzõnk kivételes dinamikával igazolja tánctudását, amely tavaly a Magyarország3szépe versenyen dobogóra érdemesítette.

CSOPORTOS FITNESS-SZÁMOK

A csoportos számok helyigénye minimum 10x10 m, a fellépõtér borítása balettszõnyeg, amely az akrobatikai elemek miatt nélkülözhetetlen. A csoportos fitness-számok idõszükséglete 2 perc.

- Polipok

Junior csoportunkban sikeres versenyzõink rendkívül látványos számban mutatják be hajlékonysági, akrobatikai és tánctudásukat.

- Muppet show

Gyermek fitness-versenyzõink az ismert TV-bábshow hangulata és geggjei mellett bizonyítják: milyen sokoldalúan felkészültek a MARINA mindennapi munkája során.

Barna Attila, MARINA Training S.E., Gyõr

webmester