Make your own free website on Tripod.com

t@nc

Szabad egy táncra?

Csodaszép japán film, elsôsorban a 10-tánc rajongói fogják élvezni, de biztos mások is jól szórakoznak, mert a film teli van meleg emberi humorral. Egy egyszerû "salaryman" akinek élete biztonságban, de unalomban telik, hazafelé utaztában meglát egy karcsú, hideg szépséget egy tánciskola ablakában.

Mr. Shugiyama - a film fôszereplôje - megprobál közelférkôzni a lányhoz és beiratkozik a tánciskolába. Ez nem megy minden vivódás nélkül mert Japánban erkölcstelennek tartják a testközeli táncot.

Mia, a gazellatermetû szépség ott van a kozelben, megis elerhetetlen tavolsagban a gatlasos, kezdokent csetlo-botlo ferfi szamara.

De a tanfolyam elorehaladtaval Shugiyama egyre inkabb megugyesedik, emberi ertekei is elokerulnek, Mia mar korantsem olyan elutasito mint kezdetben volt.

Az orrat latszolag magasan hordo versenytancos vegul is hajlando gyakorolni hosunkkel, es egy bennsoseges beszelgetes soran megtudjuk, mi az oka a multbanezo revedezeseinek.

Versenytancos karrierjenek csucsan az angliai Blackpoolban egy sajnalatos koccanasos baleset miatt szetszakadtak versenyparjatol es azota sem tudott ujrakezdeni. De figyelven Shugiyama fejlodeset, ujbol felgyult benne a regi enthuziazmus.

Szegeny haztartasbeli feleseg erzi a valtozasokat a ferj korul, eloszor orul, de aztan megijed es magandetektivvel figyelteti mit is csinal. A film egyik leghumorosabb resze ahogy latjuk, hogy a munkajat vegzo detektivet is magaval ragadja a tanc szeretete es vegul egesz szakerto lesz. Egy ev gyakorlas utan ideje az elso versenynek, a feleseg es lanyuk titokban ott ul a kozonseg soraiban.

A tancverseny egy kis balesettol eltekintve szuperul megy, de a tovabbfolytatasnak a magat cserbenhagyottnak erzo feleseg ellenkezese vet akadalyt. Nincs mas, mint neki is tancolnia kell.

Az ismertetot irta: Hajdu Lajos.