Make your own free website on Tripod.com

t@nc

Százlá'Boogie-Woogie KTE (Kulturális és Táncegyesület)

Szazlaboo'Boogie-Woogie logotype

Egyesület vezetõje, formációs tréner: Gyarmathy Miklós
Tánctanár: Jóri Rita

 Társaságunkat a boogie-woogie szeretete hozta össze, már több mint két éve. Alig fél év múlva vetõdött fel egy formációs tánccsoport megalakításának ötlete, s 1996. tavaszára 6 párral el is készült elsõ koreográfiánk, mellyel több rendezvényen is felléptünk. Ekkor még csupán hobbyból táncoltunk, azonban lassan körvonalazódott egy egyesület létrehozásának gondolata. Jóri Rita - aki 1996 tavasza óta tánccsoportunk koreográfusa - vezetésével kezdtük el új koreográfiánk építését.
1996 nyarán már a formációs versenyzés gondolata is felvetõdött, s el kezdtünk dolgozni egy olyan koreográfián, mellyel nemzetközi versenyen is indulhatunk.
1997 tavaszán megalakítottuk egyesületünket, melynek tagsága azóta megduplázódott.
Az 1997 májusában
Montpellier-i Formációs Európa Bajnokságon 5/12., 1998-ban Grenoble-ban 6/14. helyezést értünk el.
Egyesületünk szakmai vezetése 1997-ben kiegészült Hergenrõder Jácinttal és Balogh Csabával, akik tudásukkal, tapasztalataikkal nagymértékben segítik munkánk
at.1998. õszétõl megváltozott Egyesületünk felépítése, így Jóri Rita ( koreográfus ) foglalkozik az utánpótlás neveléssel, Gyarmathy Miklós vezeti a formációs edzéseket.

Egyéni versenyzõink is szép eredményeket értek/érnek el, melynek eredménye képpen a "Hobby Rock and Roll szakág legjobb egyesülete" díjat két ízben is ( 1996, 1997 ) elnyertük.

Társaságra jellemzõ az összetartás, a jó hangulat, és felszabadult légkör. Nyitottak vagyunk mindenki felé, s ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Táncos Lista megalakítása is köreinkben vetõdött fel. Célunk a tánc szeretetének, hangulatának megosztása.

Egyesületünk legfontosabb célja, hogy fellépésekkel népszerûsítsük a boogie-woogie-t, a táncot, továbbá, hogy versenyen vegyünk részt, s ott a lehetõ jobb eredményt érjünk el mind egyénileg, mind formációban. Szeretnénk az utánpótlásunkról is gondoskodni kezdõ és haladó tanfolyamok indításával, nyári táborok szervezésével.

Egyesületünkrõl érdeklõdni vezetõnknél lehet:

Gyarmathy Miklós
Cím: 1042 Budapest, Árpád u. 8-12. 1.lh. II/1.
Telefon és üzenetrögzítõ: (06-1) 369-59-22; 06/30-9820060
E-mail:
tabletta@elender.hu

A lapot összeállította: Gelencsér Zoltán. Technikai észrevételeidet küldd a webmesternek.