Make your own free website on Tripod.com
VALCER
Debrecen
Vezetõ: Bíró Csaba, tel: (30) 554-768
Cím: Debrecen. 4024. Kossuth u. 1. Tel: (52) 419-113

A táncpedagógusok 400 táncossal három korcsoportban dolgoznak, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás-nevelésre.
Eredményeinknek köszönhetôen külföldrôl is nagy érdeklôdés mutatkozik csoportjaink iránt. Jártunk már Erdélyben, Lengyelországban, Luxemburgban, Franciaországban, Németországban és Belgiumban.
A táncstúdió csoportjai a karneváli vonulások, szabadtéri fellépések mellett akár kétórás színpadi mûsort is be tudnak mutatni.

Jazz- és moderntánc-csoportunk divattáncversenyeken, show-formációkon, junior diszkótáncversenyeken képviselteti magát jeles eredményekkel.
Felnôtt csoportunk táncszínházi produkciókat hoz létre.
Mi büszkélkedhetünk az 1996-os szteptánc-világbajnokság 4. helyezettjével.
Formációs és versenytánccsoportunk a standard és latin-amerikai táncok mellett szívesen foglalkozik saját és más nemzetek táncaival.
Igy repertoárunkban megtalálható a palotás, az angol keringô és bécsi keringô formáció, szamba és rock and roll, flamenco, charleston, mambó, valamint ukrán, lengyel és görög néptánc. Táncosaink elsôsorban gépi zenére lépnek fel, de a karneváli felvonulásokon élô zenére is szívesen mutatják be programjukat.
Csoportunk C, B, A, S kategóriás táncosokból áll, akik között több egyéni junior és felnôtt bajnok is van.
Egyik legszebb eredményünk a korábbi közönség- és különdíjak után a XXVI. Debreceni Nemzetközi Virágkarneválon szerzett I. helyezés.
Sikereinket az elôzô évek döntôs helyezéseit követôen (III., IV. és vándordíj) az 1995-ös és 96-os formációs magyar bajnoki cím koronázta meg.

Majorette-csoportunk a hagyományos értelemben vett majoretteektôl eltérôen a botforgatás mellett a táncosságra is nagy hangsúlyt fektet, s így a csinos lányok még jobban belopják magukat a közönség szívébe.
Repertoárunk nagyrészt fúvószenekarok által játszott számokra épül. A hagyományos menettípusú táncok mellett szívesen dolgozunk föl sikeres musical- és filmslágereket. Mûsorunkban az indulókon kívül többek között charleston, szamba, paso doble, quick step, boogiewoogie is megtalálható.
A majorette-es lányok nemcsak technikájukkal és tánctudásukkal aratnak sikereket, hanem változatos, színes kosztümjeikkel is. Így a szakmai elismerések mellett a legszebb, legszimpatikusabb csoportnak járó díjat is elnyerik.
Legutóbbi és legjelesebb eredményük kiemelt aranydiploma showtánc kategóriában.A lapot összeállította: Radványi Zoltán