Make your own free website on Tripod.com

t@nc

Várszegi Balázs(Bazsix) (BVarszegi@pgsm.hu)


Sziasztok!

Szóval engem Várszegi Balázsnak hívnak és '98 december 1-2 körül jelentkeztem fel a levelezőlistára. Addig az Internethez és a különböző, ahhoz fűződő dolgokhoz nemigen volt semmiféle közöm. Jelenlegi munkahelyemen nyílt lehetőségem arra, hogy ezen irányú kapcsolataimat is megpróbáljam kialakítani. Először is egy általános info magamról: Jelenleg a Pannon GSM telefonos ügyfélszolgálatán dolgozom a technikai információs csapatban. (még mielőtt bárkinek is eszébe jutna bármiféle kedvezményt általam számlával, készülékkel, kiegészítővel kapcsolatban (persze ez csak feltételezés) igénybe venni, vagy hogy esetlegesen intézzem már el haveri alapon, most közlöm, hogy: 1.) NEM VAGYOK HAJLANDÓ; 2.) NEM TUDOM ELINTÉZNI! ) Tehát itt dolgozom egy nagyszerű csapatban, már nem annyira kezdőként ebben az igen változatos és érdekes 'szakmában'.
Párommal, Arany Viktóriával élek együtt, Budán sikerült lakást bérelnünk. Édesanyám otthon van, rokkantnyugdíjas, édesapám meghalt sajnos 6 éves koromban, testvérem nincs. Ennyit a családról. 24 éves vagyok, két szakmát gyűjtöttem be, finommechanikai műszerész és rádió-TV műszerész bizonyítványokat kaptam ezek mellé, persze érettségit is, de ez természetes, ezért nem is írom le :-)). Székhelyem Budapesten található, eddig Pesterzsébet kies utcáit róttam legelőször reggelenként munkába menet, most viszont Budát utazom át. Anno nyolcadikos koromban itt ismerkedtem össze egy kedves lánnyal, akivel a Budai Táncklubban végeztük el a kezdô tánctanfolyamot. Azóta a lány eltűnt kis életemből, helyette jött a nagy szerelem: a tánc. Szererba Imre tanár úr keze alatt fejlôdtem, mint versenytáncos(?) ,6 évig húztam azt igát. Az Öregrôl annyit kell tudni, hogy maximalista, de nem versenyeztet, talán a Szövetséggel veszhetett össze valamikor. Sajnos azonban a 60-as évek stílusát tanítja :-((, így esélyünk sem lett volna versenyen a ma - ill. akkor - uralkodó stílusokkal szemben. Fél évig a Sway-ben táncolgattam Bán Mónival, majd ez is megszűnt, mert beleszerelmesedtem a boogie-woogie-ba (vagy bugi-vugiba, kinek hogy tetszik). Nagy Attilánál táncoltam a Dance Step Teamben, amit tudtunk, megnyertünk, amit nem - nem. Eredményeim: vannak, de ha valaki konkrétan kíváncsi, akkor magánban elküldöm. Ja, volt táncpartnernőm neve: Hidasi Gabriella. Kihagytam egy kb. egy évet csak a szórakozóhelyekre (Schönherz, BHC, Tea) jártam táncolni, most viszont a Százlá'Boogie-Woogie -ban táncolok - nem tagként, hanem azért, mert érdekel a formáció világa. Egyébként a boogie-val legelôször a Buddy Holly Clubban (hol máshol?) találkoztam, és el voltam ájulva attól a lazaságtól, könnyedségtôl, amit a táncosok kihoztak magukból tánc címén, szemben a versenytánccal, ami szép ugyan, de eddig én nem találtam meg benne ugyanezt a könnyedséget, bár szintén jó dolgokat lehet alkotni egy cha-cha-cha vagy keringő közben. Szintén fenntartom, hogy a tánc magának a zenének a mozdulatokban való kifejezése, együttélés a zenével, annak teljes mértéku kitáncolásával. A táncos helyek közül még kiemelném az Ötórai Teát, melyet volt szerencsém megismerni. Igazán hangulatos vasárnap délutáni szórakozóhely, egybekötve gyakorlási lehetőséggel.
Ezúton szeretném megköszönni Anyusnak és lelkes kis csapatának, hogy létrehozták és a mindig felmerülő nehézségek ellenére x év óta vasárnap délutánjaikat 'feláldozva' vezetik oly sok táncos örömére. Terveimről annyit, hogy konkrétan nincsenek, de folyamatosan fejlődök...J . Régóta szerettem volna már a T@nclistán folyó levelezésbe bekapcsolódni, ez megvalósult. Tulajdonképpen egy véletlennek köszönhetem, hogy rátok bukkantam. Egy távoli ismerősöm mutatta meg a munkahelyén az Internetet és azon belül a HIX T@nc-ot. Ott olvastam errôl a nagy levelezőhálózatról először, majd a Teán, Anyus által kitett prospektusok között.

Ennyi. 2000. március 08; (Eredetileg: '98. december 3.)