Háttérzene leállítás/indítás

t@nc

Internet Táncklub: t@nc

The following www-pages describe the hungarian recreational dance life including organizations, events, members of a club-independent e-mail discussion list, dance shops etc. - at this time mostly in hungarian. Bad luck for you! Ask the webmaster for further information in english. We even generously link to other sites caring for just for one club or for one type of dance. As members of the independent e-mail discussion lists tanc@hix.hu, tanc-L@yahoogroups.com we have the following main objectives:
to support the dance movement mainly by information exchange,
to strenghten the sport-friendship,
and simply have fun among our likes :-))

dance Az Internet Táncklub "t@nc" egy önkéntes csoportosulás egy klubbfüggetlen táncos levelezô lista körül, célunk a magyar táncélet elômozdítása, népszerűsítése, egy elit sportból széleskörű népmozgalommá változtatása. Kluboktól, versenyzéstől és tánc-fajtáktól függetlenül egyesíti a tánckedvelôket, segíti az információcserét, ingyenes reklámmal támogatja a tánciskolákat, táncos üzleteket, táncházakat klubbokat stb. Az információelosztás az e-mail listán kívül weblapokkal történik.

Hangsúlyozzuk, hogy a weblapjaink (és bármi más, amit csinálunk) senki ellen sem irányul, nem az a cél, hogy másokat kiszorítsunk a tereprôl, feleslegessé tegyünk. Épp ellenkezőleg, nagyon szivesen segitünk mindenkinek saját weblapot csinálni, akár nálunk, akár máshol. Készséggel megengedjük, hogy a nálunk tárolt anyagokra utaljanak linkekkel, vagy egyeztetes után egész lapokat is átvegyenek, de elvárjuk, hogy a mi webcímünkre mint forrásra hivatkozzanak és az eredeti szerkesztő nevét hagyják meg a lapon.

Társastánc témakörben a következő listák vannak: hix, yahoogroups domainekben (a korábbi sva-s lista az yahoogroups-hoz költözött).

A HIX tánc megrendelhető a subs.tanc@hix.hu címre írt üres levéllel, vagy a hix.hu cimen. A lemondás unsubs.tanc@hix.hu (csak ugyanarról a címről megy ahonnan megrendelted!). A listára szánt leveleket a tanc@hix.hu címre küldjétek.
A lista életrehívója és moderátora én vagyok. (Viking, Lajos.Hajdu@ankyra.com) . A rendszer nem csak tagoktól fogad el levelet, a néptáncon és a baletten kívül mindenféle táncos téma elôfordul itt. Ez a legnagyobb, legismertebb lista, archivumát CD-n is kiadják majd a többi HIX ujsággal egyetemben.

Az yahoogroups (korábban tanc-L@sva.se) tánclista megrendelése vagy a http://www.yahoogroups.com/subscribe/tanc-L cimen történhet, vagy pedig levelet kell írni a tanc-L-subscribe@yahoogroups.com címre. Lemondás: tanc-L-unsubscribe@yahoogroups.com. A lista külön weblapjának címe: http://www.yahoogroups.com/group/tanc-L A listát kezdettől fogva én (Viking, Lajos.Hajdu@ankyra.com) gondozom. Ide csak tagok írhatnak, hogy a bosszantó spam-ot elkerüljük.

Egyre egyszerübb a levelezési listát inditani, néhányat itt alább ismertetek. Ne feledjétek azonban, hogy a lista jó müködéséhez kb 10 aktivan levelezö tag kell, különben egyirányú szócsö lesz belöle és elöbb-utóbb kihal. Tehát az a tanácsom, hogy ne indítsatok uj listát, inkább kapcsolódjatok bele egy meglevo listaba es formáljátok ízlésetek szerint.

„Hidasi Gabi (hidasig-kukac-freemail.hu) szervezésében működik egy másik yahoogroups lista, egy lényegesen szűkebb táncos kör számára: a boogeisokat, lindyzőket gyűjti össze. Leveledet a freeboogie@yahoogroups.com cimre küldjed, az alapelvek megegyeznek az előző bekezdés listájával. Ez a lista azokat gyűjti egybe, akik hobbiból táncolják a boogie-t.”

http://groups.yahoo.com/group/salsalist címen salsával foglalkozó lista müködik.

Koffer (Komáromi Ferenc koffer@dpg.hu) tánclistáját egrendelheted egy levéllel tanc-subscribe@yahoogroups.com

tangohu-subscribe@yahoogroups.com cimre irt levéllel feliratkozhatsz az argentin tango szerelmesei közé. Weblapjuk http://www.tango.hungary.org/

A levelezési lista címzési módja: To: tanc@hix.hu, tanc-L@yahoogroups.com
Legegyszerübb, ha csinálsz rá egy becenév címet (alias/nickname) a levelező programodban és mondjuk tanc-nak hivod, a csoport tagjaként beirod ezt a fenti címeket. Ha Outlookot használsz akkor ne vesszővel, hanem pontosvesszővel válaszd el egymástól a címeket. Ügyelj arra, hogy annak aki a listan van ne küldj külön másolatot, mert akkor az illető duplán kapja. Nagy dokumentumot, képet ne küldj a listára, mert sokan modemmel olvasnak és a letöltés hosszú ideig tartana. Küldd el először hozzám, felteszem a webre, te aztan bejelented a webcimet a leveledben. Aki nem tudja igy elérni annak (és csakis annak) elküldjük levél mellékletként.

A HIX lista ugynevezett digest formában működik, vagyis naponta egyszer, kötegelve terjesztik a leveleket a tagoknak. Felíratkozás: subs.tanc@hix.hu paranccsal történik. Jótanács: jól jegyezd meg, hogy melyik címedről rendelted meg, mert csak onnan lehet majd unsubs.tanc@hix.hu paranccsal lemondani. A HIX nem fogad el MIME kodolasu leveleket allitsd be a kovetkezot ha outlookot hasznalsz eszkozok/beallitasok/levelbeallitas/egyszeru szoveg/MIME kodolas/idezojeles nyomtathato. A fejlécbe sose kerüljön ékezet. A saját neved sem lehet az. A postafiókod beállításánál kell ezt módosítani, ha a létesítéskor ékezetesen adtad meg a neved. A címzettek nevei sem lehetnek ékezetesek. (Különösen nehéz ezt kiszűrni csoportos mail címnél. A tárgy sem tartalmazhat ékezetet. Ilyen esetekben sajnos a rendszer visszadobja a leveled. Csak magyar nyelvű levelet fogad a HIX. Ha mégis angolt akarsz küldeni, akkor a levél törzsbe bárhová bele kell írni, hogy angol, vagy angolul.

Megjegyzés: 2003-ban Viking átadta nekem a laprengeteg és a levelezőlisták gondozását, amit sajnos idő híján nem tudom elég méltóan végezni. Elkellene a segítség. Várok lelkes társakat ehhez. Írjatok:
Letenyei Zsóka:névváltozás miatt Ludvig Zsóka
ludvig pont erzsebet kukac gmail pont comÜdvözlô levelünk az új tagokhoz - Welcoming message to the newbies on the list
A levelezési lista tagjai - List members
Legjobb fotóink - Some photographs
Népszerű tánchelyek, bulik, táncrend - Popular dancing sites, regular programmes
Rendezvénynaptár (versenyek, bulik, táborok, táncrend) - Single events calendar(championships, courses)
Táncversenyek helyezettjei - Championship results
A táncélet szövetségei (fontosabb jegyzôkönyvek, dokumentumok) - Organisation, documents
Táncklubok Magyarországon - Dancing Clubs in Hungary
A tánciskolák - Dance schools
Tánc-fellépések megrendelése - Dance shows
Web-tánciskola (táncleírások) - web dance course
Egészségügyi tanácsok táncosoknak - Health tips for dancers
Táncos web-linkek gyűjteménye - Dance links
Táncruha, cipô, egyéb kellékek boltjai, privát adásvétel, csere-bere - Dance accessories
Film- es könyvajánlatok - Recommended dance movies, literature
Ujságcikkek - Magazine articles
Tölts le hasznos, ingyenes programokat - Download of utilities, freeware
Van e-mailed? Lépj be közénk! - Got e-mail? Join us!
Táncpartnert keresek! - Looking for a dance partner!

Esetleges javításokat, kiegészítést, észrevételeket küldjétek a webmesterhez.