Make your own free website on Tripod.com

t@nc

Ezt a levelet szoktuk kiküldeni minden reménybeli, vagy újonnan jelentkezô tagnak.

 

Kedves Táncos!

A "t@nc"-ban az első magyar, klubfüggetlen táncos weblapra és levelezési listára bukkantál. Szeretettel üdvözlünk körünkben és reméljük, osztozol közös céljainkban, munkáddal, ötleteiddel, hozzászólásaiddal segíted erőfeszítéseinket és még színesebbé teszed majd Internet Klubunk világát!

Alapvető célunk a magyar táncmozgalom fellendítése: egymás segítése információval partikról, bulikról, tanfolyamokról, versenyekről, boltokról, filmekről, könyvekről stb.; a sportbarátság erősítése élmények, tapasztalatok, ötletek megosztásával, vagy csak szórakoztató e-mail fecsegéssel; a magyar tánc nemzetközi rangjának emelése a versenyekre való kijutás segítésével, továbbképzéssel; a táncnak elit sportból lehetőség szerint széleskörű népmozgalommá fejlesztése; segíteni a klubvezetőségek gyengélkedő információterjesztését és ezzel megteremteni a demokrácia alapját; a virágzásnak induló táncmozgalom reményeink szerint egy sereg embernek nyújt majd munkaalkalmat és ezek révén a mozgalom még tovább erősödik majd.

Ne feledd, listánkat ugyan már más táncosok létrehozták, de az életben maradásához a Te gondolataidra is szükség van. írj nekünk! Talán neked eszedbe jut valami, amire mi nem gondoltunk, szólj hozzá a vitákhoz, eszmecserékhez! Ne csak akkor használj minket amikor szükséged van valamire, dolgozz te is a közös célért!

Az elején a boogie-woogie szerelmesei uralták a képernyőt, aztán átvették a prímet a standard táncosok, de van közöttünk rock'n'roll, lindy-hop, swing, step, hot blues, színpadi-, verseny- és hastáncos, thai-chi, aerobik, fitness kedvelő, ösztönösen őrült vagy még józan, egyedi vagy csoportos, amatör hobbiból táncoló, kezdő, profi meg világbajnok! Egy a közös, a tánc imádata.

Levelezési nyelv: magyar.

Ára: csak az idő, amit ráfordítasz.

1997. május 6-án született meg az úgynevezett gyorslista, a tanc-L@yahoogroups.com azok számára akik egész nap a számítógép mellett ülnek és nem riadnak vissza a napi akár 50 levéltől sem. De vannak csendesebb idoszakok is, foleg a féléves vizsgák és a nyári szünet idején.

A lista létrehozója és gondozója: Viking, alias Hajdu Lajos.

Megrendelés: tanc-L-subscribe@yahoogroups.com
Lemondás : tanc-L-unsubscribe@yahoogroups.com
Listára írni a tanc-L@yahoogroups.com címen lehet

Része vagyunk a legnagyobb magyar nyelvű levelezési rendszernek, a HIX-nek, mégpedig a tanc@hix.hu listával. A HIX-nek küldött leveled másnap jelenik meg, egy csokorba kötve az egésznapi terméssel.

Feliratkozás a HIX-re: írj egy levelet a subs.tanc@hix.hu címre.
Bővebb információt a help@hix.hu címre írt leveled után kapsz.
A rendszer web-en keresztül is olvasható http://www.hix.hu címen. Teljes nevedet a user@hix.hu Te Neved típusú levéllel regisztráltathatod, ez fontos, ha az email címedből a vezeték és keresztneved nem derül ki. Tehát ha a listára írsz, a címzés ajánlott módja:
To/címzett: tanc@hix.hu; tanc-L@yahoogroups.com

Mint látod, van már jópár weblapunk, nézz körül a http://net-tanc.tripod.com/tanc.htm lap környékén. Ha van kedved, te is hozzájárulhatsz a bovítéshez. Fontos, hogy jól írd a címet, festd be egérrel, Edit, Copy-val mentsd át a vágóasztal pufferjébe, nyisd meg a borzolót (explorer), ragaszd be az URL sorba Edit, Paste. Ha bejött, tegyél azonnal bookmark-ot, hogy legközelebb még egyszerűbb legyen idetalálni.

Nagy mellékleteket (mint pl. rendezvények plakátját képként vagy dokumentumként) semmiképp se küldj a levelezési listára, azok akik modemmel töltik le leveleiket beleőrűlnek! Érdemes kis energiát belefektetni és a levelezési listákra átszerkeszteni a plakátot csak szövegesre. Mivel nem mindenki látja az ékezetes betűket, ne írj magyar karakterrel szerkesztett vagy különleges betűket (HTML formátozott szöveget, ISO 8859-1 típusú jelkészletet stb.) tartalmazó levelet a listára! MIME 1.0 és enable quoted printable (idézőjeles nyomtatható) legyen beállítva a levelező programodban, így a legvalószínűbb, hogy mindenki tudja majd olvasni leveleidet.

Egyéb levelezési tippjeink:

Listánk alappillérei:

 1. Írhatsz mindenről, tabu nincs, de mindenkor az írott és íratlan társadalmi etika alapján, kultúrált hangnemben. A netikett ajánlásai itt is érvényesek, pl. kerülendő a túl terjedelmes aláírás és az ékezetes betűk használata. A sértő hangú levelekre a levéltitok nem vonatkozik, ezekből indokolt esetben idézni lehet a listán annak érdekében, hogy a közös stílus vadhajtásait még időben lecsíphessük. Veszekedni is lehet, de mivel ez a nagy nyilvánosság előtt folyik, nem árt ha a hangnem kulturált. Aki ismételt figyelmeztetések után sem hajlandó a listán uralkodó stílust magáévá tenni azt a levelezésből kizárjuk.
 2. Hagyomány szerint a listára való bejelentkezésedet követően nem leszel automatikusan tag hanem a moderátornak jóvá kell hagynia téged. Küldj egy bemutatkozást Letenyei Zsókának, hogy ezt az állásfoglalást megkönnyítsd. Vagyis néhány sorban foglald össze a következőket magadról:(kis segítséget ad legalul az adatlap, annyit írsz, amennyit jónak találsz. Jó, ha táncpartnert keresel, ezek az adatok elérhetők)
  • ki vagy, mi a foglalkozásod, hány éves vagy, melyik városban laksz;
  • táncos és egyéb múltad, versenyeid,
  • milyen táncokat tudsz, van-e és, ha van, ki a táncpartnered,
  • keresel-e táncpartnert és milyen céllal (tanulás, versenyzés, bulizás),
  • tagja vagy-e táncklubnak és, ha igen, milyen klub tagja vagy,
  • hova szoktál járni táncolni,
  • hogyan kerültél kapcsolatba a tánccal,
  • mit jelent neked a tánc;
  • jelenlegi és jövőbeli terveid;
  • miben vagy tudós, szakértő;
  • mit szeretnél ill. vársz el az Internet Klubunk-beli tagságtól,
  • mivel tervezed céljainkat előmozdítani. Nagyon szívesen vesszük például, ha beszállsz a weblapok készítésébe, vagy legalább tájékoztatsz minket klubokról, bulikról egyszóval bármiről aminek szerepelnie kellene itt, de valamilyen ok miatt még nem került fel a webre;
  • hogy találtál ránk,
  • van-e saját web-lapod valahol (segítünk csinálni ha a szándék megvan, csak a tudás hiányzik, sok hely ad lehetőséget ingyenesen weblapok befogadására);
  • beceneved (jól gondold meg, hogy van-e, mert ha nincs, akkor mi majd adunk neked, hogy attól koldulsz :-)))
  • küldj magadról egy kisméretű igazolványképet, lehetőleg .jpg formátumban szkennelve, ezt feltesszük majd a webre a bemutatkozásod mellé, ha nem tudsz szkennelni akkor küldd a képet (Hajdu Lajos, Lapplandsresan 80, 757 55 Uppsala, Sweden címre), beolvasás után visszakapod.
 3. Az bemutatkozások listája időközben akkorára dagadt, hogy értelmetlenség levélként kiküldeni. Légyszíves olvasd el ezeket a http://members.tripod.com/net-tanc/members.htm címen.

Észrevettétek már, hogy azok az igazán boldog emberek, akiknek van valami hobbijuk? Rózsaszín ködben úszva rendezgetik a bélyegeiket, vagy órákon át dumálnak a kedvenc rózsáikról... Hát ilyenek vagyunk mi táncosok is, minden a tánc körül forog nálunk!!

Éljen a NET!

A szöveget fogalmazta, csiszolgatta: Balogh Csaba (Baloghl@studbox.uni-stuttgart.de)
Hajdu Lajos (Lajos.Hajdu@ankyra.com) és Letenyei Zsóka

Adatlap
---------------------------------------
Nevem:
Becenevem:
Foglalkozásom:
Célom a tánccal:
Település, ahol táncolok:
Életkorom:
Magasságom:
Súlyom:
Telefonom:
Táncstílus, amit szeretek:
Klub, ahová járok/tagja vagyok:
Tánchely, ahová járok:
Osztály, ahol táncolok:
Tanár:
Egyéb hobbim:
E-mail:
URL: http://
Egyéb:


 

2007-01-10
vissza